user_mobilelogo


Γνωριμία με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων 58ου Συστήματος Ν/Π Βόλου


Μοναδική χαρά και τύχη αποτελεί για όλους μας η λειτουργία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του Συστήματος. Μια ένωση που ξεκίνησε το 1987 στα Χάνια Πηλίου και από τότε λειτουργεί αδιάκοπα πραγματοποιώντας δράσεις ποικίλου ενδιαφέροντος.

Πολύτιμος συμπαραστάτης του Συστήματος, η Ένωση κρατά ψηλά τη σημαία του ρητού:


«ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ»

 

Ήταν Σεπτέμβριος 1987 όταν για πρώτη φορά συναντηθήκαμε στον «Κένταυρο» 38 συνολικά παλαιοί πρόσκοποι του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου, ύστερα από πρωτοβουλία του παλαιοτέρου όλων μας, του Αρχηγού μας και ενός εκ των δύο Ιδρυτών του 58ου, του Νίκου Κεφαλά-Ραν.
 
Τον Νοέμβριο 1988 πήραμε την έγκριση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Παλιών Προσκόπων Ελλάδος (ΚΕΠΠΕ) και έτσι δημιουργήθηκε η ΕΠΠ58 Βόλου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου, μία από τις παλαιότερες Ενώσεις σε επίπεδο Συστήματος στην Ελλάδα.
 
Από τότε έχουν περάσει 32 χρόνια μέσα στα οποία με πολλούς τρόπους τιμήσαμε το μαντήλι που φοράμε, την υπόσχεση που κάποτε δώσαμε, τον Νόμο των Προσκόπων. Κάναμε πράξη το «Αιέν Αριστεύειν» τηρήσαμε το «Έσο Έτοιμος», περίτρανα αποδείξαμε το «μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος». Έχουμε να λέμε για εκατοντάδες πολύμορφες δράσεις στον Βόλο, στο Πήλιο, στην Ελλάδα ολόκληρη, σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Για οργάνωση η/και συμμετοχή σε κοινωνικές, θρησκευτικές, αθλητικές δραστηριότητες, στην φιλική μας στεριά και στην αγαπημένη μας θάλασσα. Τραγουδάμε πάντα και το πιστεύουμε ακράδαντα πως «…ειν’ ένας κρίκος γερός, δυνατός … που μας ενώνει σε νέα ζωή, που ‘χει τον Νόμο πνοή…».
 
32 χρόνια, ζήσαμε ωραίες και χαρούμενες στιγμές, ζήσαμε και θλιβερές απώλειες, όλα μέσα στη ζωή είναι – ας αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμία τι κρατάει από όλα αυτά τα χρόνια. Η ΕΠΠ58 γράφει με τις δυνάμεις που διαθέτει νέα κεφάλαια στην προσκοπική ιστορία της Ελλάδας, πάντα με μπροστάρη τον Ραν.
 
Και κάθε χρόνο τον Νοέμβριο η ΕΠΠ58 γιορτάζει, συμβολικά, τα γενέθλιά της, σβήνοντας κεράκια!
 
Το 2020 έχει σημαδευτεί ανεξίτηλα από την πανδημία του κορωνοϊού CoViD-19 και τα παρεπόμενά της υγειονομικά πρωτόκολλα, δευτερόκολλα, πρόστιμα, υπευθυνότητες κλπ. κλπ., κι αυτό δεν μας επιτρέπει να συναντηθούμε όλοι μαζί, να ξανατραγουδήσουμε τον κρίκο και να σβήσουμε τα κεράκια μας. Έπεσε μια ιδέα να το κάνουμε με «τηλεδιάσκεψη» αλλά αυτά δεν είναι τόσο εύκολα πράγματα όσο, πιθανώς, ακούγονται.
 
Τα «Χρόνια Πολλά» μας, λοιπόν, μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την σελίδα μας στο φατσοβιβλίο. Ευχόμαστε να παραμείνουμε όλοι και όλες υγιείς και ατόφιοι και να μπορέσουμε σύντομα πάλι να ανταμώσουμε «δια ζώσης».
Στα αδέρφια μας των άλλων Ενώσεων, στον Βόλο και στην Ελλάδα ολόκληρη, ευχόμαστε να βγούμε όλοι αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια και επίσης να ξανα-ανταμώσουμε σε όμορφες δράσεις.
 

 [Βόλος 15 Νοεμβρίου 2020, Χαράλαμπος Σκυργιάννης]

 

Το επιτελείο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 58ου Σ Ν/Π

  • Αρχηγός: Χαράλαμπος Σκυργιάννης
  • Ταμίας: Κωνσταντίνος Μαρούσος
  • Υπαρχηγοί Δράσεων:  Άγγελος Μακρυγιάννης

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLLETER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να σας ενημερώνουμε για τα νέα και τις δραστηριότητές
μας. Μετά την αποστολή θα γίνει ανακατεύθυνση στην αρχική μας σελίδα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση:  Άναυρος,
Δίπλα απο τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου (Ν.Ο.Β.)

Τηλ.: 698 439 0050

 Βρείτε μας στον χάρτη

 

CONNECT WITH US